Band i kostymer

Band i kostymer

Vad är ett kostymband? Det handlar inte om band som klädde upp sig i skjorta och kavaj för sina uppträdanden, som många dansband och 60-talsband gjorde. Nej, det handlar om band som tog det ytterligare ett steg längre. Band som inte bara klädde ut sig utan såna där bandmedlemmarna spelade karaktärer separata från deras verkliga jag. Kanske vill du starta ett kostymband, eller kanske ska du bara gå på maskerad. För att köpa maskeradkläder kan du besöka Partykungen.se. De har ett stort utbud av prisvärda och roliga maskeradkläder som passar alla typer av sammanhang där du känner att du behöver klä ut dig.

The Ramones

The Ramones som jag skrivit om här är förstås ett av de mest älskade och inflytelserika kostymbanden någonsin. Bandets uniforma klädstil bestod av tighta jeans och läder jackor. Utöver det har alla som spelat i bandet anammat någon pseudonym med efternamnet “Ramone”.

Kiss

Kiss kan vara det mest framgångsrika kostymbandet någonsin. Varje medlem fick själva designa en unik sminkning och karaktär. Resultatet blev en av de mest lyckade sammansmältningarna av hårdrock och glamrock – och en mångmiljonindustri. Bandet säljer vanlig merchandise och, eh, begravningskistor, det inte helt utan anledning som Kiss blivit kända som giriga.

The Monks

Monks var ett garageband som fick på tok för lite uppmärksamhet i början av 1960-talet då de var aktiva. Under årens lopp har de dock kommit att betraktas som pionjärer för utvecklingen av hårdrock och punk. För sin tid var de ett rått rockband, passande nog klädde de sig som munkar, inkluderat att alla medlemmarna hade kala hjässor.

Daft Punk

Thomas Bangalter och Guy-Manuel de Homem-Christo som är duon som utgör det franska house-bandet Daft Punk beslutade sig tidigt i karriären för att göra sig själva osynliga. Det gjorde de genom att iklä sig rollerna som två distinkta robotar. Greppet handlar väl dels om att addera någonting till musiken, men också, får man anta, om att det ger duon möjligheten att leva någorlunda privata liv.

The Residents

Residents kvalar lätt in som ett av rockhistoriens mest bisarra band. Dels gjorde de exceptionellt märklig musik. Dels har de genom sin långa karriär lyckats hålla sina riktiga identiteter hemliga. Under alla publika sammankomster där bandet uppträtt har de gjort så i mer eller mindre märkliga utstyrslar. Den mest kända varianten är förmodligen när de uppträtt iklädda gigantiska ögon.