Låtar om telefonsamtal

Låtar om telefonsamtal

I hela världen finns det just nu åtminstone 97 miljoner låtar. Dessa låtar har texter som varierar enormt. Det finns låtar som handlar om julen, det finns låtar som handlar om kärlek, och det finns även låtar som handlar om historiska händelser. Så visst är det inte konstigt att det finns en hel del låtar som handlar just om telefonsamtal.

Äldre låtar

Vad gäller äldre låtar om telefonsamtal hittar vi några som har varit med i Melodifestivalen. Du kanske redan har en gissning på någon av dem. Om du tänkte på Ring Ring (bara du slog en signal) av ABBA, så tänkte du rätt. ABBA deltog med låten i Melodifestivalen år 1973, och deltog då under namnet Björn & Benny, Agnetha & Frida. Låten kom på 3e plats i tävlingen, och blev sedan en stor hit, både med den svenska och engelska versionen. 1980 var det sedan dags för en annan låt om telefonsamtal att delta i tävlingen. Låten heter Växeln hallå och framfördes av Janne Lucas. Nu för tiden så finns det mobil växel, med många användbara funktioner som kan underlätta din vardag. I denna låt sjunger Janne Lucas om hur han försöker koppla sitt samtal till rum 22, med hjälp av växeln. Låten, som skrevs av Lasse Holm och Gert Lengstrand, kom på 2a plats i Melodifestivalen. Några andra äldre låtar om telefonsamtal är Call Me (1980) av Blondie, I Just Called To Say I Love You (1984) av Stevie Wonder och How Come U Don’t Call Me Anymore? (1982) av Prince.

Nyare låtar

“Hey, I just met you, and this is crazy. But here’s my number, so…”. Jag tror de flesta av oss kan avsluta denna låttext. Om du ej kommer på det kan jag avslöja att det som saknas i texten är låtens titel, Call Me Maybe. Låten sjungs av Carly Rae Jepsen och släpptes 2012. Den blev en enorm hit över hela världen, och har hela 1,3 miljarder visningar på Youtube. År 2010 släpptes låten Telephone av Lady Gaga ft. Beyoncé. Låten är skriven av Lady Gaga, tillsammans med musikproducenten Rodney Jerkins. Koreografin till musikvideon är gjord av den svenska filmregissören Jonas Åkerlund, tillsammans med Lady Gaga. Jonas Åkerlund regisserade även musikvideon till Lady Gagas låt Paparazzi. Några andra nyare låtar om telefonsamtal är Payphone (2012) av Maroon 5 ft. Wiz Khalifa, Don’t Call Me Up (2019) av Mabel, Hotline Bling (2015) av Drake och 1-800-273-8255 (2017) av Logic ft. Alessia Cara och Khalid.