Låtar till begravning

Låtar till begravning

Att förlora en person som står en nära är något av det jobbigaste som finns. De flesta människor kommer dock att få utstå denna smärta någon gång i livet. Att planera en begravning är säkerligen en av de sista sakerna man tänka på efter att någon har gått bort. Men en fin begravning, där man får hedra personen, är något som kan göra situationen lättare. Och för att göra begravningen så vacker och minnesvärd som möjligt kan det vara bra att spela en passande låt.

Vem är begravningen för?

Efter att någon har gått bort finns det mycket som måste planeras. För att få hjälp med detta kan man kontakta en begravningsbyrå, såsom Lova begravning, för att få hjälp med allt som har med begravningen att göra. Att spela en låt på en begravning kan göra stor skillnad för stämningen under ceremonin. När du väljer låt kan du tänka på vem det är som ska begravas. Och om du vill kan du välja en låt som passar in specifikt på personens koppling till dig. Är det exempelvis din mamma eller pappa som har gått bort, så passar låtar som A Song for Mama av Boyz II Men, eller Dance With My Father av Luther Vandross. Om det istället är din vän som du vill hedra så skulle det vara passande att spela låtar som See You Again av Wiz Khalifa (feat. Charlie Puth) eller I’ll Be Missing You av Puff Daddy (feat. Faith Evans och 112). Om det istället är din partner som har gått bort så passar exempelvis låtarna Goodbye My Lover av James Blunt, I Will Always Love You av Whitney Houston eller Nothing Compares to You av Sinead O’Connor.

Stämning

När man tänker på stämningen på en begravning så är nog de flesta överens om att det är sorgligt, känslosamt och dystert. Men bara för det så behöver man inte välja en sorgesam låt. Om man istället väljer en låt som har glimten i ögat, kan man få begravningen att bli mycket minnesvärd och lätta upp stämningen. Om personen som begravs även var en person med mycket humor så kan det vara passande. Några lite mer roliga låtar till en begravning är till exempel Highway to Hell av AC/DC, Always Look On The Bright Side Of Life av Eric Idle eller Another One Bites the Dust av Queen. Kom dock ihåg att detta är något som kan vara bra att bestämma tillsammans med personen vars begravning det är, om du får chansen förstås.