Countryns utveckling

Countryns utveckling

Musikgenren country har sina rötter i södra USA. Country började bli populär i början av 1900-talet och idag kallar vi den tidiga varianten för old-time. Den spelades mest av amatörmusiker som åkte runt på landsbygden.

Mycket har hänt sedan dess. Idag är country fortfarande en populär musikgenre, men den har utvecklats mycket sedan old-time. Mycket av den countrymusik som produceras idag ligger en bra bit ifrån den klassiska old-time. Många som gillar country tycker inte att den nutida countryn, som har stora inslag av modern popmusik, ens borde räknas som country.

Precis som att musiken och olika musikstilar har förändrats har också sättet vi lyssnar på musik på förändrats. Förr var det, som tidigare nämnt, vanligt med amatörer som åkte runt och spelade, lite längre fram blev det vanligare med radio och grammofon och ännu lite senare var det CD-skivor som gällde. Idag lyssnar de flesta på musik via smartphonen. Med sin smartphone kan man lyssna på musik närhelst man vill – på bussen eller när man tränar. Då behöver du bara ett par hörlurar. Det finns många olika hörlurar ute på marknaden, i varierande pris och med varierande kvalitet. För att få hög kvalitet på ljudet kan det vara värt att lägga en extra peng på hörlurarna. Ett exempel på hörlurar av riktigt bra kvalitet är airpods som är trådlösa och sätts igång direkt när du tar fram dem ur fodralet. Air pods är kompatibla med alla Apples produkter.