Allt om 90-tals musik

Allt om 90-tals musik

Under 90-talet skapades en hel del musik. Den musik de flesta minns, och som starkt förknippas med 90-talet, är dock glad pop, eurodance och techno. Kanske minns du artister såsom Dr. Bombay, Aqua och E-Type som alla var riktigt stora på 90-talet. Dr. Bombay och E-Type var tillsammans med riktigt många andra artister verksamma inom genren eurodance. Den medryckande eurodancen kom, såg och segrade under 90-talet och hade under detta årtionde sin riktiga storhetstid.

Det var dock inte bara pop, eurodance och techno som spelades under 90-talet. Även grunge var en populär musikstil. Den rock som tidigare hade spelats världen över fick nu helt plötsligt en subgenre som var deprimerad och mer långsam. Det var riktigt bra band som framförde de mest populära låtarna.

En annan nyhet som slog ner i musikmarknaden med ett brak var pojkband. Detta fenomen såg ingen komma men helt plötsligt fanns det sjungande pojkgrupper över hela världen. USA och Europa spottade ur sig mängder av pojkband som alla visste hur de skulle trollbinda unga tjejers hjärtan. Kanske var det också just det som dansband gjorde under 90-talet, trollband kvinnor hjärtan med sina trallvänliga låtar där man kunde svänga på höfterna. Dansband hade nämligen sina stora succéår under just det glada 90-talet.

Det var alltså en rejäl blandning av olika musikstilar som gjorde entré under 90-talet. Vissa kom för att stanna även efter årtiondets slut medan andra exploderade i en rejäl framgångssaga med sedan sakta fasades ut så snart 00-talet hade ringts in.