90-tals grunge

90-tals grunge

Grunge var riktigt stort under 90-talet. Det var under detta årtionde som bandet Nirvana med Kurt Cobain i spetsen bildades. Nirvana var en av de ledande banden i genren grunge som ses som en alternativ rock. Grungen kom stort i början av 90-talet och hade då sin riktiga storhetstid. Du känner igen grungesoundet genom lugna och stillsamma verser som blandas med aggressiva refränger. Musiken var riktigt populär då och är än idag.

Nirvana fick sitt genombrott med Smells Like Teen Spirit, en låt som fortfarande spelas och som idag kan räknas som en riktigt klassisk låt. Deras album Nevermind som släpptes 1991 lade grunden för hela musikgenren.

Även band som Pearl Jam och Alice in Chains var viktiga för grungen på 90-talet och räknas till de största banden inom genren. Pearl Jam släppte bland annat albumen Vitalogy och No Code. Alice in Chains slog igenom med albumet Facelift som innehöll låtar såsom Man in the Box och We Die Young.

Grungen är en genre som verkligen kännetecknar 90-talet och de känslor som levde under detta årtionde. Rocken fick en något deprimerad inriktning i grungen men blev omåttligt populär och har inte slutat spelas sen dess.