Allt om 00-tals musik

Allt om 00-tals musik

00-talet omfattar åren 2000 till 2009 och under denna period skapades riktigt mycket musik. Nya, moderna toner och inspelningsmetoder gjorde att musiken kunde sticka ut. Man kan säga att 00-talet verkligen var möjligheternas år. Under detta årtionde kom det nämligen riktigt många musikstjärnor, såväl internationellt som i Sverige. Med internet och tv:s hjälp blev det enklare att få fram sin musik till lyssnare och artister blev superstjärnor över en natt.

Pop blev allt större

En genre som blev riktigt stor var såklart popen. Nu var det dags för 90-talets pojkband att ge plats för de självständiga popstjärnorna. Många minns de popartister som var riktigt kända under denna perioden, pop var nämligen en stor genre. Britney Spears, Anastacias och såklart Madonnas musik spelades dygnet runt på alla radiostationer.

00-talet var dock inte bara ett årtionde för pop. Detta var nämligen ett årtionde för riktigt blandade genrer som alla fick ta plats. Musik skapades i så vitt skilda genrer som metal, hip hop, RnB och rock. Även indiepop har varit riktigt populärt under 00-talet. Det var dock pop, rock och RnB som var de riktiga stjärnorna.

Bli stjärna med hjälp av tv

Det var även på 00-talet vem som helst kunde bli känd genom sin musik. Nu kunde man ladda upp sina låtar på internet och tv-programmet Idol skapades. Där kunde vem som helst delta och bli stjärna över en natt. Det var alltså under detta årtionde som de kämpande musikerna kunde se sig omsprungna av de som helt plötsligt fick en enkel väg in i stjärnglansen. En stjärna som föddes genom brittiska Idol var Kelly Clarkson som snabbt bildade sig en internationell karriär inom musikbranschen.