00-tals pop

00-tals pop

På 00-talet var det många popstjärnor som föddes och fick en raketkarriär. När du satte på radion var det högst troligt att Britney Spears spelades. Britney släppte sånger såsom Ooops!… I Did It Again och I’m a Slave 4 U och blev omåttligt populär världen över med sitt sound.

En annan som har varit en varit betydande för popmusiken under 00-talet är Christina Aguilera. Med låtar som Lady Marmelade och Genie in a Bottle gjorde hon sig ett namn och spelades på alla radiokanaler.

Celine Dion och Madonna blev kända redan innan 00-talet men fortsatte att växa sina popkarriärer. Deras låtar fick stor betydelse för popgenren och spelades överallt.

En popartist som fick sitt genombrott på den senare delen av 00-talet var Katy Perry. Detta med singeln I Kissed a Girl som senare följdes upp av Hot n Cold.

Något som var extra speciellt med popmusiken under 00-talet var att många artister sjöng musik som skrivits och producerats av svenska låtskrivare.

Några av de mest spelade poplåtarna under 00-talet var bland annat Lucky med Britney Spears, There You’ll Be med Faith Hill, Whenever Wherever med Shakira och I Kissed a Girl Med Kate Perry.