00-tals rock

00-tals rock

Under 00-talet var rockmusik stort och nu var det ett mer radiovänligt sound som användes för låtar. Rocken blev helt enkelt så pass lyssnarvänlig att den nästan blev folkkär.

Framförallt USA och Kanada producerade många kända rockband under 00-talet. Ett av de band som gjort stort intryck är Nickelback från Kanada. Nickelback har en hel del klassiska rocklåtar i sin repertoar som de blandar med såväl ballader som låtar med en mer aggressiv ton. Låtar som du säkert har hört från Nickelback är bland annat Never Again, How You Remind Me och Rockstar.

En av de mest spelade låtarna på radio i Sverige under 00-talet var dock en rocklåt av Bon Jovi. Detta rockband slog igenom redan på 80-talet men har sedan haft en lyckad karriär ändå tills detta årtionde då de släppte It’s My Life som direkt blev en succé.

Ett annat populärt rocksound kommer från Bruce Springsteen och hans E street band. Under 00-talet fortsatte hans hitkavalkad och album som The Rising och Working On a Dream kom.

Man kan helt enkelt säga att rocken var riktigt stor under 00-talet. Kanske är rock aldrig omodernt utan ständigt aktuellt.