00-talets RnB

00-talets RnB

En musikgenre som blev stor under 00-talet är RnB, eller Rhythm and Blues som förkortningen står för. RnB är populärmusik med sina rötter i 40-talets afroamerika. Under 00-talet fick dock RnB en återupplivning som sent ska glömmas.

RnB är ett sound inspirerat av soul- och funkmusik och en av de absolut största stjärnorna inom RnB på 00-talet var Beyonce. Beyonce har släppt låtar som blivit hits över en natt och är numer en solklar världsstjärna. Under 00-talet hörde du säkert hennes stämma sjunga Crazy In Love, Irreplaceable och Run The World (Girls).

Andra artister som gjorde ett stort intryck i RnB-världen var Akon och Usher. Akons debutalbum Trouble gjorde succé med singlarna Locked Up och Lonely. Usher däremot kallas ofta för prinsen av RnB och har släppt hits såsom My Boo tillsammans med Alicia Keys, Whats Your Name tillsammans med Will.I.Am och Somebody To Love tillsammans med Justin Timberlake.

Alicia Keys sjöng mycket RnB under 00-talet och låtar såsom If I Ain’t Got You, Unbreakable och Empire State Of Mine släpptes. RnB gjorde ett stort intryck på 00-talets musik och denna genre har fortsatt att imponera även i det efterföljande årtiondet.