Svensk musik under 00-talet

Svensk musik under 00-talet

Det var såklart inte bara utländsk musik som var stor under 00-talet utan detta årtionde var verkligen den svenska musikens stortid.

En låt som spelades rejält på radion var Come Along med Titiyo som var skriven av bland annat Joakim Berg. Titiyo var en av de stora svenska artisterna tillsammans med bland annat Robyn. Robyn hade bland annat en hit med låten Keep This Fire Burning och har gjort stor internationell karriär.

Pop var en riktigt stor genre i Sverige för svenska artister. Även Laleh blev riktigt populär och hennes låt Live Tomorrow gick varm på radion. En av de största popstjärnorna under 00-talet i Sverige var dock Veronica Maggio som slog igenom med låtar som Jag Kommer, Välkommen in och Satan i Gatan.

Svenskar älskade även att lyssna på rock och det fanns många rockband runt om i landet. En av de mest kända låtarna stod Takida från Ånge för. Du har säkert hör deras hitlåt Curly Sue flera gånger. De släppte även låtar såsom Halo, Handlake Village, Never Alone Always Alone och The Things We Owe.

Andra musikstjärnor som växte under 00-talet var bland annat Håkan Hellström, Broder Daniel och Kent som alla rör sig i gränslandet mellan indiepop, vispop och rock. Håkan Hellström var med och bildade bandet Broder Daniel som är kända för sina album Saturday Night Engine och Broder Daniel. Håkan Hellström blev om möjligt ännu mer känd som soloartist och har hits som Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg och Det Kommer Aldrig Va Över För Mig.

Kent var ett band som var mer åt rockhållet, ibland med inslag av syntpop. De hade stora framgångar med albumen Du & Jag döden och En Plats i Solen bland många andra. Rock är generellt en genre som alltid uppskattas av svenska lyssnare.